Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Lichaam & Gevoel

Mijn gevoel

Je wordt volwassen en de hormonen vliegen door je lijf. De ene keer ben je heel blij, de andere keer verdrietig. Dat kan vaak wisselen.

Je bent niet de enige

Niet alleen jij, maar ook alle andere jongeren maken die verandering door in de puberteit. Het is logisch dat je elkaar soms niet begrijpt. Of dat je soms knallende ruzies krijgt, ook met je ouders.

Inleven in anderen

Als je weet wat anderen voelen en denken, doordat je je beter leert inleven, begrijp je elkaar beter. Goed kijken en luisteren is daarom belangrijk. Anderen waarderen het wanneer je naar hen luistert, hen helpt, en steunt.

Je gevoelens leren beheersen

Als je beter met je gevoelens om kunt gaan, dan lukt het ook beter om je niet heel verdrietig, boos, of somber te voelen. Het helpt je ook om minder ruzie te maken. Als dat niet lukt, heb je misschien hulp nodig. Je kunt praten met iemand die je vertrouwt, maar ook je huisarts kan je hierbij helpen.

Achter de wolken schijnt de zon

Soms wordt het allemaal gewoon even teveel. Dan heb je je emoties niet in de hand. Die momenten hebben we allemaal wel eens. Bedenk dan dat het meestal maar tijdelijk is. Morgen kun je je weer een stuk beter voelen, dus blijf positief.

 

Deze info is goed!

De info waar dit groene keurmerk bij staat, is betrouwbaar!

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag