meisje_lachend_in_armen_vader.jpg meisje_lachend_in_armen_vader.jpg

Actueel

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de buurt, interessante cursussen of trainingen.

Nieuws

moitor .jpg
De Kindermonitor komt eraan! Dit najaar voert de GGD in samenwerking met Yunio, Icare JGZ, Vérian en het CJG Apeldoorn een groot onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van kinderen tussen de 0 en 12 jaar.
Lees meer
Villa Pinedo
10 september 'de dag van de Scheiding' Vandaag is het de dag van de scheiding
Lees meer
banner vader zoon.jpg
Ouderbijeenkomsten over scheiding Zit je midden in een scheiding, wil je informatie hoe je hier mee om kunt gaan en/of het gesprek met je kind kunt voeren, kijken dan op www.ouderbijeenkomsten.nl
Lees meer
vacature
CJG Elburg zoekt een enthousiaste Jeugd- en Gezinswerker Heb jij ervaring in het ondersteunen van gezinnen? Dan komt dat goed uit want wij zoeken jou!
Lees meer
gezin in gesprek
Blog juni // Woord van dank aan alle ouders De meeste ouders komen naar het CJG in de verwachting dat ze met een vraag of een kwestie geholpen worden. Maar ouders, heeft u er weleens over nagedacht dat u ons ook helpt? We leren van de vragen waar u mee komt om de hulp steeds beter op af te stemmen. Samen met u en alle andere belangrijke personen die bij uw situatie betrokken zijn, gaan we in gesprek en met elkaar zoeken we waar mogelijk naar oplossingen. We leren en ontdekken samen!
Lees meer
corona-afbeelding 1.jpg
CJG Elburg biedt in coronatijd luisterend oor Ervaar je stress of maak je je zorgen? Vind je het fijn om je hart te luchten? Ons team luistert en denkt mee.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werkgevers die eisen dat hun werknemers naar kantoor komen?!
Lees meer
Interview
Tieners motiveren voor thuisonderwijs Het NJI heeft een aantal tips op een rij gezet hoe je tieners kan motiveren nu ze ook de komende tijd veelal online het onderwijs zullen volgen.
Lees meer
Meisje_slachtoffer_agressie.max-165x165.jpg
Kindermishandeling. Dichterbij dan je denkt. Het woord klinkt zo groots. Is het echt zo groots en ver weg? “Ik mishandel mijn kind niet. Een schop onder de kont of een pak slaag heeft hij af en toe nodig. Zo erg is dat niet. Had ik vroeger ook nodig. Als hij nou gewoon luistert, dan hoeven we dit niet te doen. Hij krijgt gewoon netjes te eten en heeft een dak boven z’n hoofd. Hij heeft het eigenlijk goed voor elkaar hier. Als je weet wat er gebeurt bij dat andere gezin. Dat is pas erg”.
Lees meer
little-beautiful-girl-near-brick-wall_169016-3553.jpg
Blog: 'Samen spelen' Tijdens het schrijven van dit blog, moest ik denken aan het liedje wat ik vroeger leerde op school: ook al zijn we nog maar klein, samen spelen is pas fijn. We weten allemaal hoe belangrijk het is voor kinderen om (samen) te spelen. Spel heeft een belangrijke plek in de ontwikkeling van een kind. Al spelende wordt de wereld ontdekt. Daarnaast heeft spel nog meer positieve eigenschappen. Het zorgt onder meer voor een positieve stemming, vermindert stress en biedt een oefenplek voor nieuw gedrag en nieuwe oplossingen (Groothoff, Jamin, de Beer- Hoefnagels, 2010). Een kind is de baas over zijn of haar spel en mag bepalen wat er gebeurt of hoe het afloopt. Zeker als er dingen in het leven gebeuren waar een kind geen invloed op heeft, is het fijn als hij in het spel ervaart de controle te hebben (Landreth, 2012).
Lees meer
Alle nieuwsberichten

Ook dichtbij voor jou en je kind

Opvoeden en opgroeien doen we samen. Ook andere organisaties en vrijwilligers in en rond jouw woonplaats dragen graag hun steentje bij. Bekijk de initiatieven die we van harte steunen. Heb je ook een goed idee? Laat het ons weten.

Heb je een vraag? Bel ons op 0525 - 788 101 of neem online contact op