Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Ouderschap

Ouders met een verstandelijke handicap

Als ouder met een verstandelijke handicap vind je het misschien moeilijk om je kind op te voeden. Je hoeft dit niet alleen te doen. Er zijn verschillende vormen van begeleiding om je te helpen.

Begeleiding bij het opvoeden

Professionele begeleiding bestaat vaak uit gezinsondersteuning en begeleiding bij zelfstandig wonen. Eventueel kan er ook pedagogische gezinsbegeleiding zijn. Dat is begeleiding bij het opvoeden. Praat met de huisarts of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De begeleiding is altijd op maat, afgestemd op jouw behoeften als ouder en op je gezinssituatie.

Opvoeding van de kinderen

Als je een verstandelijke beperking hebt, word je zo veel mogelijk ondersteund bij de opvoeding van je kind. Dit gebeurt meestal thuis. De begeleider besteedt aandacht aan de ontwikkeling van je kind, maar ook aan hoe het met jou gaat. Als je kind ook een verstandelijke beperking heeft, zal daar ook aandacht voor zijn.

Woonbegeleiding

Misschien wil je graag een eigen huis hebben en zelf je huishouden runnen. Dat kan geregeld worden met woonbegeleiding. De begeleiding helpt je bij het plannen en organiseren van dagelijkse zaken, bijvoorbeeld met het betalen van de huur en het contact met de buren. Kijk voor meer informatie op Regelhulp.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag