Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Kind

Veiligheid online

Natuurlijk wilt je voorkomen dat je computer crasht, doordat je kind iets heeft gedownload waar een virus in zit. Ook wil je dat de websites die je kind bezoekt veilig zijn en dat ze passen bij de leeftijd van je kind.

Veilige sites

Je kunt verschillende dingen doen om veilig internetten mogelijk te maken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kind.  Een kind van 7 jaar heeft andere interesses dan een kind van 13 jaar. Je wilt liever niet dat uw kind op websites kijkt die niet geschikt voor hem zijn. Om er voor te zorgen dat dat niet gebeurt, kun je verschillende hulpmiddelen voor media gebruiken. Bijvoorbeeld een filter dat de toegang tot bepaalde websites blokkeert.

Waarschuwen

Je wilt misschien niet dat je kind denkt dat je zich overal mee bemoeit. Vertel waarom je toch af en toe wilt weten welke websites je kind bezoekt. Leg uit dat internet naast leuke kanten ook gevaarlijke kanten heeft. Daarbij kun je denken aan cyberpesten, maar ook aan 'cyberlokken of grooming'.

Veilig gedrag online

Lees hoe je je kind kunt helpen zich online veilig te gedragen. 

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag