Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Op school

Blijven zitten

Als je blijft zitten, moet je het schooljaar nog een keer overdoen. Je komt dan in een nieuwe klas en krijgt dus nieuwe klasgenoten.

Waarom kun je blijven zitten?

De meeste kinderen blijven zitten omdat de lesstof te moeilijk voor ze is. Maar ook omdat ze bijvoorbeeld ziek zijn geweest, of omdat het thuis een tijdje slecht ging waardoor ze slechte cijfers haalden. Het is dan beter om een jaartje over te doen.

Een nieuwe klas

Als je blijft zitten, ben je niet gelijk je vrienden en vriendinnen kwijt. Je kunt nog steeds met je ouder klasgenoten afspreken en samen wat leuks doen tijdens de pauzes en na schooltijd. Maar je zult zien dat je ook in je nieuwe klas vanzelf nieuwe vrienden en vriendinnen krijgt!

Ik ben bang dat ik blijf zitten!

Als je bang bent dat je blijft zitten, praat dan over je gevoel met je ouders, meester of juf. Jullie kunnen dan samen kijken of je iets kunt doen zodat je toch over gaat. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag