Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Mijn gevoel

Heimwee

Je bent bij een vriend of vriendin aan het logeren en opeens gebeurt het: je wilt naar huis! Daar hoef je je niet voor te schamen: iedereen heeft wel eens last van heimwee.

Wat kan ik tegen heimwee doen?

Ga je ergens logeren? Neem dan iets van thuis mee, bijvoorbeeld een knuffel, een boek, of je eigen kussen. Je kunt ook iets meenemen waarmee je naar je lievelingsmuziek kunt luisteren.

Ben je verhuisd en mis je je oude huis? Zet dan op je nieuwe kamer foto's neer van de plekjes die je mist.

Praat over je heimwee

Heimwee kan heel vervelend voelen. Praat erover met bijvoorbeeld je ouders, ooms of tantes, of vrienden en vriendinnen. Misschien hebben ze het zelf ook wel eens meegemaakt en kunnen ze je tips geven! Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Hoe vertel je het aan je vriend of vriendin?

Wil je graag bij je vriendje of vriendinnetje logeren, maar ben je bang dat je heimwee krijgt? Vertel dan gewoon dat je logeren spannend vindt, maar dat je het wel graag wilt proberen.

Afspraak maken met je ouders

Je kunt met je ouders afspreken dat je belt als je door de heimwee niet kunt slapen en liever opgehaald wilt worden. Je ouders kunnen die afspraak vertellen aan de ouders van je vriendje of vriendinnetje. Dat mag je natuurlijk ook zelf doen.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag