peuter_bij_speelgoedkist peuter_bij_speelgoedkist

Nieuws


Brussen_qgXJ2Zt.original.jpg
Brussengroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus Ben jij een jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down, of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou! Het kan soms best eens ingewikkeld zijn als je broer of zus ‘anders’ is. In de Brussengroep ontmoet je andere kinderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Je krijgt tips over hoe je met de situatie thuis om kunt gaan.
Lees meer
shutterstock_560360287_aangepast.2e16d0ba.fill-1120x240
Oudercursus Positief Opvoeden Triple P (wat staat voor Positief Pedagogisch Programma) geeft deze oudercursus. De getrainde medewerkers helpen je bij alledaagse en bijzondere opvoedvragen. Zo maak je opvoeden makkelijker en plezieriger.
Lees meer
meisje_tiener_serieus.jpg
Alles is anders voor kinderen van gescheiden ouders Ben je na de scheiding van je ouders verdrietig, in de war of boos? In deze groep praat je daar met andere kinderen over.
Lees meer
kerst (002).jpg
Bereikbaarheid CJG Elburg tijdens kerstvakantie Bereikbaarheid kerstvakantie 26 december '22 t/m 6 januari '23
Lees meer
Brussen_qgXJ2Zt.original.jpg
In november start de nieuwe brussengroep voor kinderen met een bijzondere broer of zus Ben jij een jonge mantelzorger en heb jij een broer of zus met bijvoorbeeld ADHD, Autisme, Syndroom van Down, of een andere beperking? Dan is de Brussengroep misschien iets voor jou! Het kan soms best eens ingewikkeld zijn als je broer of zus ‘anders’ is. In de Brussengroep ontmoet je andere kinderen die in hetzelfde schuitje zitten als jij. Je krijgt tips over hoe je met de situatie thuis om kunt gaan.
Lees meer
Dag van de Scheiding 2022
Dag van de Scheiding 2022 “Wij hebben allemaal een andere situatie. Een ander verhaal. Luister écht voordat je oordeelt en een stempel op ons plakt. Spreek over contactverlies als je praat over een situatie waarin een kind (even) geen contact meer heeft met één of beide ouders. In de politiek, bij de rechter, in de hulpverlening en in de media. Zeker als je niet weet wat er in ons omgaat en waarom we (even) geen contact hebben.”
Lees meer
12+
Training voor kinderen van ouders met psychische problematiek (KOPP) gaat in het najaar opnieuw van start. KOPP/KOV is een training voor kinderen van ouder(s) met psychische problematiek en/of verslavingsproblematiek. Het is voor een kind niet gemakkelijk wanneer één van zijn ouders psychische- en/of verslavingsproblemen heeft. Ouders willen het beste voor hun kind en willen de kinderen niet met hun ziek zijn belasten. Toch voelen kinderen feilloos aan wat er aan de hand is. Ieder kind gaat op zijn eigen manier om met de situatie thuis. In deze situaties verdienen zowel ouders als kinderen zorg, aandacht en steun.
Lees meer
Fact
Fact Jeugd Noord-veluwe Het team FACT Jeugd Noord-Veluwe kan jou helpen als jij het gevoel hebt op meerdere plekken in je leven te zijn vastgelopen.
Lees meer
Wachttijd
Wachttijden Bericht ten aanzien van wachttijden binnen het CJG Elburg
Lees meer
corona-5086496_960_720.jpg
Coronavirus en jouw afspraak bij het CJG, weer terug naar normaal! Update 23 februari 2022 Het kabinet heeft deze week extra maatregelen aangekondigd, gezien de oplopende coronabesmettingen van de afgelopen periode. Dit heeft verder geen gevolgen voor de werkwijze van het CJG, met uitzondering van het gebruik van mondkapjes. In lijn met de landelijke maatregelen verzoeken we je vanaf maandag 9 november een mondkapje te dragen als je ons bezoekt. Onderstaand vind je alle verdere informatie over onze werkwijze rondom corona.
Lees meer
Janine Benjamins.jpg
Janine Benjamins wint Flora van Laar-prijs 2021 Op 19 november is tijdens de AJN-dag van AJN Jeugdartsen Nederland bekendgemaakt dat Janine Benjamins de Flora van Laar-prijs heeft gewonnen. De Flora van Laar-prijs wordt tweejaarlijkse uitgereikt om talent en vernieuwend onderzoek op het gebied van de Jeugdgezondheidszorg te stimuleren.
Lees meer
Chat.jpg
CJG’s Noord-Veluwe vanaf 22 november ook bereikbaar via livechat! CJG’s Noord-Veluwe vanaf 22 november ook bereikbaar via livechat!
Lees meer
c67ab457-b403-4d00-8df0-a3d6b5bb82de.jpg
2Doc film Jason: Een pijnlijk eerlijk portret van de 22-jarige Jason, die traumatherapie ondergaat. Het derde deel van de trilogie over de falende Nederlandse Jeugdzorg. Een pijnlijk eerlijk portret van de 22-jarige Jason, die traumatherapie ondergaat. Het is het derde en laatste deel van Maasja Ooms’ trilogie over de falende Nederlandse jeugdzorg. JASON wordt zondag 21 november om 19.55 uur uitgezonden bij de VPRO.
Lees meer
kindermonitor.jpg
Kindermonitor! Help mee en vul de vragenlijst in Heb jij ook de uitnodiging van de GGD voor de Kindermonitor in de brievenbus gekregen? Help dan ook mee en vul de vragenlijst in! Ongeveer 30.000 ouders in de regio ontvingen een uitnodiging. Met de Kindermonitor onderzoekt GGD Noord- en Oost-Gelderland hoe het gaat met kinderen van 0 - 12 jaar. Meer weten over de Kindermonitor? www.ggdnog.nl/kindermonitor-2021
Lees meer
Baby's
Centering Ouderschap Centering Ouderschap gaat vanaf december opnieuw van start! Wil jij meer weten over jouw baby, de ontwikkeling en het opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? Doe dan mee met Centering Ouderschap! Bekijk onze website voor meer informatie.
Lees meer
banner kind spelend blokken.jpg
Cabaretvoorstelling 'Kleine Wereld' door Fabian Franciscus In het kader van de autismeweek neemt Fabian Franciscus je mee in zijn zoektocht en strijd om zijn eigen 'kleine wereld' zo nu en dan eens te verlaten. De voorstelling is bedoelt voor iedereen. Voor zij die 'coaching' hebben gehad, zal de voorstelling vol zitten met herkenbare ervaringen.
Lees meer
vadermoederkind.png
GGZ en gezin thema-avond: 'Waarom doet dat kind zo lastig?' Hoe ga jij als ouder om met de reacties uit je omgeving op het onbegrepen gedrag van jouw kind? Sarian Verbraak en Joyce de Kleijn vertellen tijdens deze thema- avond over hun ervaringen. Na de presentatie is er volop ruimte om van gedachten te wisselen met elkaar. Met begrip, tips en adviezen willen we er voor elkaar zijn.
Lees meer
moitor .jpg
De Kindermonitor is gestart! Dit najaar voert de GGD in samenwerking met Yunio, Icare JGZ, Vérian en het CJG Apeldoorn een groot onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van kinderen tussen de 0 en 12 jaar.
Lees meer
banner vader zoon.jpg
Ouderbijeenkomsten over scheiding Zit je midden in een scheiding, wil je informatie hoe je hier mee om kunt gaan en/of het gesprek met je kind kunt voeren, kijken dan op www.ouderbijeenkomsten.nl
Lees meer
gezin in gesprek
Blog juni // Woord van dank aan alle ouders De meeste ouders komen naar het CJG in de verwachting dat ze met een vraag of een kwestie geholpen worden. Maar ouders, heeft u er weleens over nagedacht dat u ons ook helpt? We leren van de vragen waar u mee komt om de hulp steeds beter op af te stemmen. Samen met u en alle andere belangrijke personen die bij uw situatie betrokken zijn, gaan we in gesprek en met elkaar zoeken we waar mogelijk naar oplossingen. We leren en ontdekken samen!
Lees meer
corona-afbeelding 1.jpg
CJG Elburg biedt in coronatijd luisterend oor Ervaar je stress of maak je je zorgen? Vind je het fijn om je hart te luchten? Ons team luistert en denkt mee.
Lees meer
blog foto.jpg
Blog: Wat is een kwetsbaar kind? Deze vraag laat mij maar niet los de laatste tijd. Sinds 16 december zijn alle scholen dicht om het aantal corona besmettingen te laten dalen. In eerste instantie volgens mij ingegeven door het feit dat ouders veel meer naar kantoor blijven gaan dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar. Het is toch verschrikkelijk dat kinderen moeten leiden onder volwassenen die het thuiswerken niet zien zitten of door werkgevers die eisen dat hun werknemers naar kantoor komen?!
Lees meer
Interview
Tieners motiveren voor thuisonderwijs Het NJI heeft een aantal tips op een rij gezet hoe je tieners kan motiveren nu ze ook de komende tijd veelal online het onderwijs zullen volgen.
Lees meer
Meisje_slachtoffer_agressie.max-165x165.jpg
Kindermishandeling. Dichterbij dan je denkt. Het woord klinkt zo groots. Is het echt zo groots en ver weg? “Ik mishandel mijn kind niet. Een schop onder de kont of een pak slaag heeft hij af en toe nodig. Zo erg is dat niet. Had ik vroeger ook nodig. Als hij nou gewoon luistert, dan hoeven we dit niet te doen. Hij krijgt gewoon netjes te eten en heeft een dak boven z’n hoofd. Hij heeft het eigenlijk goed voor elkaar hier. Als je weet wat er gebeurt bij dat andere gezin. Dat is pas erg”.
Lees meer
little-beautiful-girl-near-brick-wall_169016-3553.jpg
Blog: 'Samen spelen' Tijdens het schrijven van dit blog, moest ik denken aan het liedje wat ik vroeger leerde op school: ook al zijn we nog maar klein, samen spelen is pas fijn. We weten allemaal hoe belangrijk het is voor kinderen om (samen) te spelen. Spel heeft een belangrijke plek in de ontwikkeling van een kind. Al spelende wordt de wereld ontdekt. Daarnaast heeft spel nog meer positieve eigenschappen. Het zorgt onder meer voor een positieve stemming, vermindert stress en biedt een oefenplek voor nieuw gedrag en nieuwe oplossingen (Groothoff, Jamin, de Beer- Hoefnagels, 2010). Een kind is de baas over zijn of haar spel en mag bepalen wat er gebeurt of hoe het afloopt. Zeker als er dingen in het leven gebeuren waar een kind geen invloed op heeft, is het fijn als hij in het spel ervaart de controle te hebben (Landreth, 2012).
Lees meer
foto blog Harderwijk.jpg
Blog: Wie het weet mag het zeggen September 2020 stond voor deur. Gelukkig bleef het zonnetje nog even flink schijnen, maar de vakantie (in eigen land) was toch echt voorbij. De eerste schooldag diende zich aan. Nou ja, ook wel weer lekker een beetje ritme erin.
Lees meer
week van de opvoeding 3
Blog 'Door de handreikingen van de oudercursus is de maaltijd weer een gezellig en leuk gezinsmoment'. Blog 'Door de handreikingen van de oudercursus is de maaltijd weer een gezellig en leuk gezinsmoment'.
Lees meer
banner tienermeisje telefoon.jpg
Week tegen pesten Doe mee aan de Week Tegen Pesten (21 t/m 25 september 2020) en maak een goede start in het nieuwe schooljaar waarin je met elkaar zorgt voor een fijne en veilige school. Het motto van dit jaar is ‘Samen aan zet’. Samen met je klas, het team, de hele school zijn jullie aan zet om weer op een prettige manier met elkaar om te gaan.
Lees meer
Scheiding kind
Brief aan alle gescheiden ouders van Elburg 11 september is de dag van de scheiding. Villa Pinedo heeft samen met kinderen een brief opgesteld.
Lees meer
IMG_8495.jpg
Blog: Ons leven in Coronatijd En toen was het ineens zover. De lockdown in Nederland. Scholen werden gesloten en we werden gesommeerd thuis te werken. Dat was even schrikken zeg! Maar al snel kwam het relativeringsvermogen: als we maar gezond blijven dan redden we het wel samen.
Lees meer
Kindertelefoon
De kindertelefoon De kindertelefoon is er voor jou als je met vragen en/of problemen zit waar je niet uitkomt en waarmee je bij niemand terecht kunt of durft. Nu je thuis moet blijven kan het zijn dat er momenten zijn die niet altijd fijn of veilig voelen. Je kan dan altijd bellen met de Kindertelefoon.
Lees meer
ppp
Triple P top tien opvoedtips Triple P top tien opvoedtips voor ouders en verzorgers in onzekere tijden.
Lees meer
banner kind spelend blokken.jpg
Kinderen thuis in Coronatijd Door de Corona crisis is ons dagelijks leven volledig veranderd. Veel activiteiten vinden momenteel in en om het huis plaats. Dit zijn we niet gewend; iedereen moet omschakelen, omgaan met een zee aan informatie, werk en privé lopen door elkaar en ook moet er meer tijd samen met de kinderen die thuis zijn worden ingevuld. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op je draagkracht, zeker als er geen afleiding is van sociale activiteiten, sport, opvang of school. Weet dat je hier zeker niet alleen voor staat, heel veel andere opvoeders voelen hetzelfde.
Lees meer
dialog-148815_960_720.png
Tips om over het Coronavirus te praten met je kind met autisme Zit jou kind met autisme vol vragen en angsten over het Coronavirus? Pas deze tips toe en creëer weer rust en duidelijkheid.
Lees meer
banner kind kleurpotloden.jpg
Wat als spanningen thuis oplopen door coronavirus? Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op je draagkracht. Zeker als er geen afleiding is door bijvoorbeeld sport en sociale activiteiten.
Lees meer
puber_jongens_met_telefoon
Blog: wat nou Fifa Dierentuinen, pretparken, musea. Abonnementen, museumjaarkaarten, kortingsbonnen, spaaracties. Wat hebben we samen met onze kids veel dagjes uit gedaan. Wat hebben we veel dieren gezien. Wij als ouders kenden de weg in de dierentuin, maar onze kids wisten vaak de kortste weg. “Nee, niet die kant op. Daar zijn de olifanten, die hoeven we vandaag niet te zien. Als we hier naar rechts gaan komen we snel bij de cheeta’s en tijgers.” Wat hebben de jongens veel proefjes gedaan en technische snufjes uitgeprobeerd, zoals een molentje op zonne-energie maken bij Nemo.
Lees meer
AfbeeldingFF.png
50 portretten én een podcastserie Vijftig vaders en moeders vertellen in een online portret hoe zij voor de kinderen hebben gezorgd tijdens de scheiding. Wat ging er goed en wat hadden zij liever anders gedaan?
Lees meer
113  Zelfmoordpreventie
Blog: Zelfmoord onder jongeren Zelfmoord is al jaren de belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Een zwaar onderwerp waarbij jongeren, maar ook hun ouders en professionals zich vaak ongemakkelijk en machteloos bij voelen.
Lees meer
FAC_logo2014_rgb_NOORD-VELUWE_blauw_pos01 (002).png
Jeugdzorgorganisaties bundelen krachten in FACT Jeugd Noord-Veluwe Vier jeugdzorgorganisaties werken vanaf februari samen in FACT Jeugd Noord-Veluwe. Het gaat om ’s Heeren Loo, GGZ Centraal, Het Centrum voor Jeugd en Gezin Noord-Veluwe en Accare. Het FACT team biedt hulp en psychiatrische behandeling aan jongeren met complexe problematiek en problemen op diverse levensgebieden. Omdat de deelnemende organisaties vanuit één team werken en elkaars expertise op elk moment kunnen inzetten is de hulp krachtig en doeltreffend.
Lees meer
banner tienerjongen telefoon.jpg
HELP, mijn kind kan niet zonder! Veel ouders met kinderen met een middelenprobleem voelen zich machteloos en hebben het gevoel het gedrag van hun kind niet bij te kunnen sturen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. De oudercursus Help mijn kind kan niet zonder! van Tactus Verslavingszorg helpt ouders en opvoeders de regie weer in handen te krijgen en zich minder machteloos te voelen.
Lees meer
Beren
Blog 2 beren oktober 2019// Lees hier de nieuwste blog, geschreven door Angenieta. Ditmaal over beren op de weg...!!
Lees meer
Jeugddossier
Ben jij al bekend met het nieuwe jeugddossier? Ben jij al bekend met het nieuwe jeugddossier?
Lees meer
meisje_lachend_in_armen_vader.jpg
Blog september 2019// Van opa mag het wel…. Er kan wrijving ontstaan tussen ouders en grootouders als het aankomt op de opvoeding. Maar met een paar praktische adviezen zijn de meeste problemen heel goed te voorkomen.
Lees meer
Baby's
Centering Parenting Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? Centering Parenting maakt dit mogelijk!
Lees meer
Laptop
Vanaf 9 september starten we met het nieuwe jeugddossier Vanaf 9 september is er een nieuw jeugddossier voor alle kinderen op de Noord-Veluwe.
Lees meer
Villa Pinedo
Hoe beleven jongeren een scheiding? Welke impact heeft het op hun leven en waar hebben zij voor, tijdens en na een scheiding behoefte aan?
Lees meer
lachgas ballon.jpg
Lachgas gebruik Lachgas wordt steeds populairder. Het wordt gebruikt tijdens uitgaan, maar ook op straat, hangplekken en bij mensen thuis.
Lees meer
Kinderen
Jeugddossier Noord-Veluwe Vanaf 9 september is er een nieuw Jeugddossier voor alle kinderen op de Noord-Veluwe.
Lees meer
Flyer Nu Jij 2019.jpg
Oudertraining 'Nu JIJ' Het vinden van de balans tussen zorg en eigen leven!
Lees meer
Waterval
Blog: De Supermarktsoap Sinds ik kinderen heb is een bezoekje aan de supermarkt een hele uitdaging. Waar ik vroeger binnen vijf of hooguit tien minuten weer bij de kassa stond met een kar vol boodschappen voor de hele week, trek ik er nu rustig een half uur voor uit. En dan heb ik met een beetje geluk boodschappen voor twee dagen. Zucht….
Lees meer
jongen_voorop_fiets.jpg
Hoe blijf ik op de been? Het zorgen voor een ander heeft positieve maar ook negatieve kanten. Soms kan de zorg je zo in beslag nemen dat het moeilijk valt te combineren met het gezin, een betaalde baan, vrijwilligerswerk of hobby’s.
Lees meer
peuter_bij_speelgoedkist
Ervaren moeders gezocht Vind jij het leuk om andere moeders te laten genieten van moeder zijn? Meld je aan als vrijwilliger bij Moeders Informeren Moeders (MIM).
Lees meer
Heb je een vraag? Bel ons op 0525 - 788 101 of neem online contact op