Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Puber

Betrokkenheid bij school

Om je kind goed te kunnen ondersteunen, is het belangrijk dat je als ouder weet wat er gebeurt op school. Maar op de middelbare school heb je daar minder zicht op. Hieronder vind je een aantal tips hoe je toch zo goed mogelijk betrokken kunt blijven.

Hoe blijf je als ouder betrokken?

  • Toon interesse voor wat je kind op school meemaakt. Geef antwoord op alle vragen.
  • Ga altijd naar de tienminutengesprekken. Deze gesprekken organiseert de school. Je praat dan over je kind met de mentor en soms ook een andere leraar.
  • Ga naar ouderavonden en open dagen.
  • Kijk regelmatig samen met je kind op de schoolwebsite en lees de informatiebrochures en de schoolkrant.
  • Vraag naar de activiteiten van de ouderraad en medezeggenschapsraad of meld je aan als lid.
  • Je kunt helpen bij activiteiten en bijvoorbeeld meefietsen op schoolkamp of meehelpen aan de schoolkrant. Niet alle jongeren vinden dat prettig, dus bespreek het wel eerst met je kind.
  • Zorg dat je kind goed kan studeren, op tijd naar bed gaat, een plek heeft om te studeren en een computer kan gebruiken.

Gezonde School

Scholen doen soms al veel op het gebied van gezondheid. Denk aan het organiseren van een sportdag, gezonde voeding in de kantines en voorlichting over seksualiteit. De Gezonde School-aanpak gaat een stapje verder. Deze aanpak stimuleert om activiteiten die goed werken structureel terug te laten komen en op te nemen in het schoolbeleid. Wil je graag dat de school van jouw kind ook een Gezonde School wordt? Kijk dan op de website Gezondeschool.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Meer over dit onderwerp
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag