Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Ouderschap

Hulp vinden: bij wie en waar?

Wanneer je kind intensieve zorg nodig heeft, kun je dit vaak niet alleen. Je hebt vast te maken met verschillende professionals en mensen in je omgeving die je willen helpen bij de zorg van jouw kind. Maar ook jijzelf als ouder kan een steuntje in de rug goed gebruiken.

Hulp van familie en vrienden

Voor veel ouders is het vanzelfsprekend om hulp te vragen aan familie en vrienden. Zij kennen je het beste en weten wat bij jou past. Hulp vragen is niet altijd makkelijk. Als je afspreekt dat 'nee zeggen' altijd mag, wordt het makkelijker om hulp te vragen.

Lotgenoten

Het kan prettig zijn om ervaringen uit te wisselen met ouders die ook een zorgintensief kind hebben. Zij weten wat jij meemaakt en je kunt elkaar tips en adviezen geven. Lotgenoten vind je via patiënten- of ouderverenigingen. Maar ook via sociale media zoals Facebook.

Hulp van professionals

Als je een zorgintensief kind hebt kun je aan veel verschillende professionals hulp en steun vragen. Denk bijvoorbeeld aan de opvoeddeskundige bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), de artsen en therapeuten, de speciale opvang of school, cliënt- en belangenorganisaties, de maatschappelijk werker, de psycholoog en vrijwilligerscentrales. Tot slot kun je ook altijd boeken, tijdschriften en websites bekijken voor steun of antwoorden op je vragen.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag