Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Kinderwens

Nadenken over borstvoeding

Borstvoeding geven is meer dan alleen je baby voeden. Het is intiem, gezellig en een goede manier om een sterke band op te bouwen met je baby, want borstvoeding bevordert de hechting tussen moeder en kind. Daarom is het goed om nu alvast samen met je partner na te denken over borstvoeding.

Borstvoeding is teamwerk

Je partner kan ook een belangrijke rol spelen bij de borstvoeding. Hij kan de baby aangeven, helpen bij het zoeken naar een juiste voedingshouding en je steunen als je het even moeilijk hebt. Borstvoeden wordt zo echt teamwerk. Samen zorgen jullie ervoor dat de borstvoeding een succes kan worden.

Moedermelk

Moedermelk is de beste voeding voor je kind. Het bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen en is precies afgestemd op de behoeften van je baby. Bovendien bevat moedermelk afweerstoffen die je baby beschermen tegen ziekten en infecties. Daarnaast is het heel handig dat moedermelk altijd de juiste temperatuur heeft! Nog een groot voordeel is dat bij het geven van borstvoeding hormonen vrijkomen waardoor je baarmoeder weer goed samentrekt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag