Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Kind

Religie

Religies houden zich meestal bezig met de zin van het leven. Waarom bestaan we? Is er een hogere macht die ons gecreëerd heeft? Religies schrijven vaak ook bepaalde levenswetten voor.

Wereldreligies

De grootste religies zijn de islam, het christendom, het hindoeïsme en het boeddhisme. Binnen deze religies zijn er verschillende stromingen, omdat gelovigen op verschillende manieren hun geloof interpreteren en beleven.

Sekte

Een sekte is een afsplitsing van een bestaande religie onder leiding van een charismatisch persoon. De meeste mensen vinden sektes gevaarlijk, omdat sommige sektes een strenge leefwijze voorschrijven waarbij leden hun geld kwijtraken en de contacten met hun familie moeten verbreken.

Atheïsme

Natuurlijk zijn er ook mensen die nergens in geloven en zeggen dat er geen hogere machten bestaan. Zij noemen zichzelf atheïsten. Veel wetenschappers zijn atheïst, omdat zij ervan overtuigd zijn dat de wereld ontstaan is door de oerknal en dat de mensen ontstaan zijn door de evolutie.

Vrijheid van geloofsovertuiging

In Nederland ben je vrij om te geloven wat je wilt. Vrijheid is een belangrijke waarde in onze samenleving. Je kunt je kinderen opvoeden vanuit je eigen geloof. Natuurlijk is het niet toegestaan om vanuit je vrijheid van geloofsovertuiging de Nederlandse wet te overtreden.

Spiritualiteit

Spiritualiteit en religie liggen dicht bij elkaar, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld wel zeggen dat iemand die in God gelooft spiritueel is. Maar iemand die spiritueel is, hoeft niet in God te geloven. Je kunt bijvoorbeeld ook geloven in ‘bovennatuurlijke krachten’ of in je eigen innerlijke krachten.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag