Ik heb een vraag
Adresgegevens
Lange Wijden 33a
8081 VS Elburg
0525 - 788 101 Contact Ik heb een vraag
Baby

Veilig in het verkeer

Je wilt je kind in elke levensfase zo veilig mogelijk vervoeren. Je kunt zelf een aantal maatregelen nemen die de kans op ongelukken in het verkeer verkleinen. Hoe neem jij je baby mee?

Op de fiets

Ook een jonge baby die nog niet zelfstandig kan zitten, kun je al vervoeren met de fiets. Er zijn veilige manieren om een babyautostoeltje op je bagagedrager, fietskar of bakfiets te bevestigen. Een oudere baby die zelfstandig kan zitten, kun je vervoeren in een fietszitje. Fietsen terwijl je je kind draagt in een buik- of rugdrager is niet veilig.

In de auto

De veiligste manier om je kind in de auto te vervoeren is in een babyautostoeltje. Deze moet wel op de juiste manier gebruikt worden. Laat je kind nooit alleen achter in de auto en vervoer je kind nooit op schoot.

Wandelend

Ook als je gaat wandelen met je kind, zijn er een aantal veiligheidstips waar je op kunt letten. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een kinderwagen, buggy of draagdoek.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0525 - 788 101 of stel hier je vraag