Alles is anders voor kinderen van gescheiden ouders

Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Elburg, Nunspeet en Oldebroek organiseert de training ”Alles is anders" voor kinderen. Een training voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar van wie de ouders gescheiden zijn.

De training is voor kinderen die na de scheiding van hun ouders verdrietig, in de war of boos zijn. In deze groep praat je daar met andere kinderen over. Daarnaast gaan we ook tekenen en schrijven om de dingen die je voelt kwijt te raken en beter te begrijpen. Onder begeleiding van medewerkers van het CJG. Na een kennismaking met ouders en kind zijn er zes bijeenkomsten van 1,5 uur voor alleen de kinderen. We bespreken: Emoties, Veranderingen, Loyaliteit, Samengesteld gezin en de toekomst. Na de training is er samen met de ouders een evaluatiegesprek.

Dit doen we:

Hoe goed je als ouder ook je best doet, je kind is onvrijwillig in een scheidingssituatie terecht gekomen. Een steuntje in de rug om ze door een moeilijke tijd heen te helpen is heel veel waard. Of de scheiding nu 2 maanden, 2 jaar of langer geleden is.

De eerste keer is een kennismaking met ouders en de jeugd- en gezinswerkers. Daarna praten de kinderen (zonder ouders) in 6 bijeenkomsten van anderhalf uur over:

• Hoe het thuis gaat na de scheiding

• Wat je voelt nu je vader of moeder niet meer thuis is

  • Waarom ouders scheiden en wat je daarbij voelt

• Wat de scheiding betekent voor contact op school, in de buurt en met de familie

  • Een nieuwe partner voor mama of papa

De training vindt plaats op maandagmiddag tussen 15.30 uur en 17.00 uur. De trainingsmiddagen zijn op: 16 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november en 27 november.

Op 9 oktober staan de kennismakingsgesprekken gepland met kind en ouders.

Op 11 december zijn de evaluatiegesprekken met ouders.

Ook vindt er ouderavond plaats, namelijk op maandagavond 13 november om 19:30 uur (tot 20.30uur).

De training vindt plaats bij het CJG aan de Lange wijden 33 in Elburg.

Aan de trainingen zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden kan door te bellen of mailen naar jou lokale CJG (Nunspeet, Oldebroek en Elburg).
Voor meer vragen kan je contact opnemen met Margreet van Maanen via m.vanmaanen@cjgoldebroek.nl