Coronavirus

Door het coronavirus is er misschien veel in je leven veranderd. Je bent meer thuis, je kreeg les via de computer en de scholen gingen dicht. Misschien kon je lang niet op bezoek bij opa en oma. De regels worden steeds weer aangepast. We moeten weer anderhalve meter afstand houden van andere mensen. Er mogen niet meer dan twee volwassen mensen per dag bij je thuis komen. Winkels zijn weer dicht, net als de bioscoop. Allerlei evenementen gaan niet door. Het was en is nog steeds een gekke tijd en misschien voel je je boos, verdrietig, bang of alleen. Praat hierover met de mensen om je heen.

De regels

Om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het virus krijgen, neemt de Nederlandse overheid maatregelen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Zorg dat je weet aan welke regels jij je moet houden. Het is nu bijvoorbeeld belangrijk om vaak je handen te wassen en dat in kamers en schoollokalen genoeg frisse lucht komt. Op NJi.nl kun je alle maatregelen lezen.

Vragen over corona

Veel kinderen hebben vragen over het coronavirus. Misschien vraag je je af waarom je zo vaak je handen moet wassen? Of wil je weten wat je moet doen als er iemand verkouden is? Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl.

Heb je vragen? Bespreek dit dan met je ouders of andere mensen die je vertrouwt.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0525 - 788 101 of neem online contact op